HISTORIE VAN BBQENZO.NL

Mark Verwijst (franchisegever) heeft 22 jaar het succesvolle Eetcafé ’t Pumpke te Nistelrode onder zijn hoede gehad. In juli 2008 krijgt hij de mogelijkheid een extra keuken in gebruik te nemen. Mark besluit in te spelen op de ‘thuis-eet-markt’, omdat steeds meer mensen hier behoefte aan hebben. Hij neemt iemand in dienst om het marketingplan te schrijven en de website volledig uit te denken. In december is de technische ontwikkeling van de website (www.BBQenzo.nl) volbracht en kan BBQenzo.nl starten met de eerste bestellingen voor de feestdagen. Al snel blijkt dat de formule raak is en weet menigeen de website te vinden en daadwerkelijk te bestellen.

In de zomer wordt de drukte boven verwachting en zowel inboedel als website worden op basis van deze prognoses nog verder doorontwikkeld. Een succesvol jaar gaat voorbij en in verband met de grote organisatie besluit Mark een compagnon in handen te nemen. Met zijn tweeën meer ‘visie en kracht’ is het motto en dat blijkt: de barbecuemarkt wordt in de regio steeds beter benut. Vanaf 1 januari 2012 wordt besloten dat de compagnon van Mark de V.O.F. op zich krijgt en deze neemt de exploitatie zelf ter hand.

Mark merkt dat de vraag ook buiten de omgeving van de regio Nistelrode komt. Bovendien benaderen diverse ondernemers hem om te vragen of de formule in andere regio’s gebruikt zou kunnen worden. Het idee om hierop in te spelen wordt geboren en vandaar de keus een franchiseformule te overwegen, waarbij Mark de franchisegever wordt. De eerste gesprekken vinden plaats met Koelewijn & Partners bv, waarmee de franchisegedachte verder uitgewerkt wordt. Zo geschiedde. Sindsdien is de franchise groeiende, inmiddels zijn er 14 verschillende regio’s online.

BBQENZO LOGO

BBQENZO.NL CONCEPT

De klant wordt door BBQenzo.nl in staat gesteld om op elke gewenste locatie een barbecue, gourmet, tapas, verhuurmateriaal of dranken te bestellen, zonder te kampen met de organisatie vooraf. Online bestelgemak, gratis bezorgservice, geen afwas en goede kwaliteit zijn hierin sleutelbegrippen. De bestelling wordt op een afgesproken moment door BBQenzo.nl op de juiste plek in koelboxen geleverd. Betalingswijzen zijn breed en laagdrempelig: contant, mobiele pin en via iDeal.

Trots zijn wij op onze franchiseformule!
Word jij onze nieuwe collega?